L’experiència d’Entra! en treballs forestals

26 novembre 2020 | Actualitat

Dignificar el territori respectant el seu patrimoni natural

Entra! és un projecte del Camp de Tarragona que treballa amb l’objectiu de donar noves oportunitats a persones que es troben en situació de risc. La cooperativa els acompanya en el seu procés d’aprenentatge i els dóna suport a nivell formatiu per tal que puguin esdevindre professionals qualificats.

Una de les principals tasques que desenvolupen aquestes persones és la de preservar, cuidar i mantindre els boscos i espais naturals en les millors condicions per tal de dignificar-los. És per això que Entra! acumula una llarga experiència pel què fa a la conservació del patrimoni natural de casa nostra.

L’any 2015, per exemple, la cooperativa va desenvolupar un projecte de recuperació de bosc de ribera a l’entorn de la Riera de la Boella, al municipi de La Canonja. Aquesta actuació ha permès que, des d’aleshores, l’entitat s’hagi encarregat de col·laborar en les tasques de manteniment i preservació.

O les tasques de recuperació de bosc de ribera del riuet de Scala Dei, dins del terme del Parc Natural del Montsant, que es realitzen des del 2016 al seu pas per La Morera del Montsant, Escaladei, la Vilella Baixa i la Vilella Alta.

Al 2020, la cooperativa Entra comença a dur els manteniments del Mur Verd de La Canonja i dels Aiguamolls del Pla de Santa Maria, dos paratges naturals enmig d’entorns industrials.